Klein Brood

Mueslibol

Een ieder die bekend is met Bakker Arend, is bekend met de befaamde mueslibol. Deze klassieker vindt al bijna 18 jaar op alle dagen van de week gretig aftrek. De mueslibol is een stevig broodje op basis van gist en is rijkelijk gevuld met rozijnen, noten en een vleugje kaneel.

Ingrediënten: tarwemeel, gist, zout, rietsuiker, zonnebloemolie, rozijnen, kaneel, hazelnoten, walnoten, amandelen.

Mueslibol

Desem mueslibol

Dagelijks wordt deze stevige volkoren desem mueslibol met rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen en kaneel, afgewerkt met sesam en op ambachtelijke wijze vers gebakken.

Ingrediënten: tarwemeel, zout, zonnebloemolie, rozijnen, kaneel, hazelnoten, walnoten, amandelen, zuurdesem, sesam.

Desem mueslibol

Bolletjes

Witte bolletjes en meerkoren bolletjes. Deze kleine zachte bolletjes van zo’n 55 gram worden kort en heet gebakken zodat ze de hele dag lekker vers blijven. De witte bolletjes worden dagelijks gebakken in de varianten naturel, maanzaad en zonnepit. Door het deeg van de meerkorenbolletjes gaat nog ietsje moutmeel, volkorenmeel en een zadenmengsel.

Ingrediënten: tarwebloem, zonnebloemolie, gist, zout en een beetje suiker.

Bolletjes

Krentenbol

De goed gevulde krentenbollen van Bakker Arend zijn zowel stevig als mals en luchtig. Deze heerlijke krentenbollen worden dagelijks vers gebakken en per stuk verkocht.

Ingrediënten: Tarwebloem, gist, zout, suiker, duurzaam geproduceerd palmvet, krenten, rozijnen en broodverbetermiddel.

Krentenbol

Olijf-tomaatbol

Biologische zongedroogde tomaten worden door de bakkers in olijfolie geweekt. Deze tomaten worden fijngesneden en samen met de olie, biologische kalamata olijven, rozemarijn en oregano met een lichtvolkoren deeg vermengd. Na een uurtje in de warme rijskast wordt het deeg in 13 minuten stevig afgebakken tot een mooie ronde bol. Deze heerlijke hartige bollen liggen dagelijks in de winkel.

Ingrediënten: tarwebloem, tarwemeel, zout, olijfolie, olijven, peper, oregano, rozemarijn, zongedroogde tomaten.

Olijf-tomaatbol

Abrikoos-kokosbroodje

In de zomer verkoopt Bakker Arend dagelijks dit vers gebakken abrikozenbroodje, afgewerkt met abrikozenjam en kokos. Het abrikoos-kokosbroodje past prima binnen een veganistisch voedingspatroon.

Ingrediënten: rietsuiker, tarwebloem, gist, zout, palmvet, abrikozenmoes, kokosrasp.

Abrikoos-kokosbroodje

Olijvenrol

De zwarte Kalamata olijven worden met groene pesto en kaas in een licht volkoren gistdeeg gerold en dagelijks afgebakken. Deze heerlijke hartige broodjes eet u zo op de hand. Rond het middaguur vormen de broodjes voor veel mensen in de benedenstad een heerlijke vegetarische lunch.

Ingrediënten: tarwemeel, tarwebloem, olijfolie, gist, suiker, zout, zwarte olijven, pesto, kaas.

Olijvenrol

Croissant

Overheerlijke roombotercroissant gemaakt met biologische roomboter. De croissant wordt afgestreken met ei en dagelijks vers gebakken.

Ingrediënten: tarwebloem, roomboter, zout, gist, ei.

Croissant

Stokbrood klein

Als u bij ons over de drempel stapt, vindt u gelijk rechts de kleine stokbroodjes en harde vloerkadetten. Het deeg van deze broodjes bestaat uit een koel gerezen gist-tarwe deeg waar een klein beetje desem en roggebloem aan is toegevoegd voor de smaak. De broodjes worden ‘s morgens vers gebakken op de hete stenen ovenvloer.

Ingrediënten: tarwebloem, roggebloem, gist, zout.

Stokbrood klein

Vloerkadet

Als U bij ons over de drempel stapt, vindt U gelijk rechts de kleine stokbroodjes en harde vloerkadetten. Het deeg van deze broodjes bestaat uit een koel gerezen gist-tarwe deeg waar een klein beetje desem en roggebloem aan is toegevoegd voor de smaak. De broodjes worden ‘s morgens vers gebakken op de hete stenen ovenvloer.

Ingrediënten: tarwebloem, roggebloem, gist, zout.

Vloerkadet