Een ieder die bekend is met Bakker Arend, is bekend met de befaamde mueslibol. Deze klassieker vindt al bijna 18 jaar op alle dagen van de week gretig aftrek. De mueslibol is een stevig broodje op basis van gist en is rijkelijk gevuld met rozijnen, noten en een vleugje kaneel.
Ingrediënten: tarwemeel, gist, zout, rietsuiker, zonnebloemolie, rozijnen, kaneel, hazelnoten, walnoten, amandelen.
Dagelijks wordt deze stevige volkoren desem mueslibol met rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen en kaneel, afgewerkt met sesam en op ambachtelijke wijze vers gebakken.
Ingrediënten: tarwemeel, zout, zonnebloemolie, rozijnen, kaneel, hazelnoten, walnoten, amandelen, zuurdesem, sesam.
Witte bolletjes en meerkoren bolletjes. Deze kleine zachte bolletjes van zo’n 55 gram worden kort en heet gebakken zodat ze de hele dag lekker vers blijven. De witte bolletjes worden dagelijks gebakken in de varianten naturel, maanzaad en zonnepit. Door het deeg van de meerkorenbolletjes gaat nog ietsje moutmeel, volkorenmeel en een zadenmengsel.
Ingrediënten: tarwebloem, zonnebloemolie, gist, zout en een beetje suiker.
De goed gevulde krentenbollen van Bakker Arend zijn zowel stevig als mals en luchtig. Deze heerlijke krentenbollen worden dagelijks vers gebakken en per stuk verkocht.
Ingrediënten: Tarwebloem, gist, zout, suiker, duurzaam geproduceerd palmvet, krenten, rozijnen en broodverbetermiddel.
Dit hartige broodje wordt gemaakt met een deeg van tarwemeel, tarwebloem, gist en zuurdesem. Hier worden geroosterde pompoenpitten aan toegevoegd die in tamari zijn geweekt. Nadat er ook nog een ruime hoeveelheid pesto en olijfolie is toegevoegd mag het deeg rijzen. Deze bol mag net iets langer in de oven voor een iets doorbakken harde korst. Deze smakelijke bol word het hele jaar door dagelijks vers gebakken.
Ingrediënten: pompoenpitten, tamari, tarwemeel, tarwebloem, zuurdesem, gist, zout, biologisch broodverbetermiddel, groene pesto, olijfolie.
Biologische zongedroogde tomaten worden door de bakkers in olijfolie geweekt. Deze tomaten worden fijngesneden en samen met de olie, biologische kalamata olijven, rozemarijn en oregano met een lichtvolkoren deeg vermengd. Na een uurtje in de warme rijskast wordt het deeg in 13 minuten stevig afgebakken tot een mooie ronde bol. Deze heerlijke hartige bollen liggen dagelijks in de winkel.
Ingrediënten: tarwebloem, tarwemeel, zout, olijfolie, olijven, peper, oregano, rozemarijn, zongedroogde tomaten.
In de zomer verkoopt Bakker Arend dagelijks dit vers gebakken abrikozenbroodje, afgewerkt met abrikozenjam en kokos. Het abrikoos-kokosbroodje past prima binnen een veganistisch voedingspatroon.
Ingrediënten: rietsuiker, tarwebloem, gist, zout, palmvet, abrikozenmoes, kokosrasp.
De zwarte Kalamata olijven worden met groene pesto en kaas in een licht volkoren gistdeeg gerold en dagelijks afgebakken. Deze heerlijke hartige broodjes eet u zo op de hand. Rond het middaguur vormen de broodjes voor veel mensen in de benedenstad een heerlijke vegetarische lunch.
Ingrediënten: tarwemeel, tarwebloem, olijfolie, gist, suiker, zout, zwarte olijven, pesto, kaas.
Overheerlijke roombotercroissant gemaakt met biologische roomboter. De croissant wordt afgestreken met ei en dagelijks vers gebakken.
Ingrediënten: tarwebloem, roomboter, zout, gist, ei.
Als u bij ons over de drempel stapt, vindt u gelijk rechts de kleine stokbroodjes en harde vloerkadetten. Het deeg van deze broodjes bestaat uit een koel gerezen gist-tarwe deeg waar een klein beetje desem en roggebloem aan is toegevoegd voor de smaak. De broodjes worden ‘s morgens vers gebakken op de hete stenen ovenvloer.
Ingrediënten: tarwebloem, roggebloem, gist, zout.
Als U bij ons over de drempel stapt, vindt U gelijk rechts de kleine stokbroodjes en harde vloerkadetten. Het deeg van deze broodjes bestaat uit een koel gerezen gist-tarwe deeg waar een klein beetje desem en roggebloem aan is toegevoegd voor de smaak. De broodjes worden ‘s morgens vers gebakken op de hete stenen ovenvloer.
Ingrediënten: tarwebloem, roggebloem, gist, zout.