Cake/Koek

Havermoutkoekje

Een van de favorieten bij Bakker Arend; dit koekje met havermout, sesam en palmvet. Lang gebakken op de na-warmte van de oven, (het is eigenlijk meer uitdrogen), waardoor de smaak van de geroosterde sesam iets naar voren komt, en dit koekje best lang houdbaar is, in de koektrommel.

Ingrediënten: Palmvet, havermout, tarwebloem, bakpoeder, rietsuiker, sesam, zout.

Havermoutkoekje

Kaneelkoekje

Het recept van de kaneelkoekjes is geïnspireerd op een klassieker zoals dat al vanaf de jaren vijftig in de recepten van de bakkersschool staat. De kaneelkoekjes worden nu gemaakt met rivetmeel afkomstig van Doornik Natuurakkers in Bemmel. In het recept is de boter vervangen voor palmvet, er zit wat rietsuiker in voor de lichte zoetigheid en natuurlijk heel veel kaneel. Dagelijks vers in de winkel.

Ingrediënten: rivetmeel, palmvet, rietsuiker, kaneel, zout, bakpoeder.

Kaneelkoekje

Aleen met Sinterklaas

Speculaas

Het deeg voor de speculaasbrokken wordt minstens een week van te voren al gedraaid. Op een bedje van amandelschaafsel wordt het speculaasdeeg vervolgens op de plaat gelegd en afgemaakt met amandelen. De speculaasbrokken worden heel lang in de lauwe oven gebakken en mogen daarna nog lang de koektrommel in zodat de smaak nog verder kan rijpen! De speculaasbrokken liggen rond de sinterklaasperiode op de toonbank.

Ingrediënten: palmvet, tarwebloem, rietsuiker, bakpoeder, zout, amandelen en natuurlijk heel veel speculaaskruiden.

Speculaas

Spelt Speculaas

Dit deeg wordt al een week van te voren gedraaid en bevat alleen maar veganistische ingrediënten. De kruiden krijgen een week de tijd om goed te kunnen trekken. Dan mag het deeg eindelijk op de plaat op een bed van amandelschaafsel en gaat het goed lang de oven in. De bakker bakt de speltspeculaas niet te heet zodat de smaak van de maisstroop nog goed te proeven is. Wat veel mensen niet weten is dat speculaas zeker twee maanden lekker blijft (en zelfs lekkerder wordt) in de koektrommel.

Ingrediënten: Maisstroop, speltbloem, speculaaskruiden met extra anijs, koolzuur, palmvet, zout, geschaafde amandelen.

Spelt Speculaas