Cake/Koek

Banaan-Walnootcake

De banaan- walnootcake is een klassieker die bij Bakker Arend al bijna twintig jaar over de toonbank gaat. Het is een luchtige cake die dagelijks vers wordt gebakken in onze oven.

Ingrediënten: Tarwebloem, palmvet, bananen, walnoten, rietsuiker, bakpoeder, zout.

Banaan-Walnootcake

Dadelcake

Sinds jaar en dag verkoopt Bakker Arend deze luchtige dadel-kruidkoek. Deze veganistische cake met dadels, appelstroop, dadelstroop en walnoten vind na al die jaren nog gretig aftrek. Dagelijks vullen wij de omliggende straten met de heerlijke geur van koekkruiden als de dadel-kruidkoek ’s morgens weer uit de oven komt.

Ingrediënten: dadels, walnoten, duurzaam geproduceerd palmvet, tarwebloem, roggebloem, koekkruiden, koolzuur, appelstroop, dadelstroop, amandelen, zout.

Dadelcake

Brownies

Hoeveel chocolade kun je verwerken in een enkel chocoladegebakje? Nou een heleboel en dat proef je! Naast chocolade zitten er in deze veganistische brownies walnoten, agavestroop ,rietsuiker, cacao poeder sojamelk, tarwebloem en bakpoeder.

Brownies

Havermoutkoekje

Een van de favorieten bij Bakker Arend, dit koekje met havermout, sesam en roomboter. Lang gebakken op de na warmte van de oven, (het is eigenlijk meer uitdrogen), waardoor de smaak van de geroosterde sesam iets naar voren komt, en dit koekje best lang houdbaar is, in de koektrommel.

Ingrediënten: Roomboter, havermout, tarwebloem, bakpoeder, rietsuiker, sesam, zout.

Havermoutkoekje

Kaneelkoekje

De kaneelkoekjes worden gebakken volgens klassiek recept zoals dat al vanaf de jaren vijftig in de recepten van de bakkersschool staat.De kaneelkoekjes worden gemaakt met roomboter, rietsuiker en heel veel kaneel. Dagelijks vers in de winkel.

Ingredienten: tarwebloem, roomboter, rietsuiker, kaneel, zout, bakpoeder

Kaneelkoekje

Speltreep

Abrikozen, krenten en dadels worden in de week gezet en uiteindelijk samen met dit zoete weekwater tot een deeg verwerkt. Dit deeg bestaat verder uit speltmeel, maismoutstroop en duurzaam geproduceerd palmvet. Het deeg word door de zonnebloempitten en sesamzaadjes gehaald, afgestreken met maismoutstroop en dagelijks goudbruin afgebakken. Het eindproduct is een rijk gevulde reep die meer uit zaadjes, pitjes en vruchtjes bestaat dan uit deeg. De speltreep past binnen een suikervrij en veganistisch dieet.

Ingrediënten: speltmeel, palmvet, maismoutsiroop, havermout, bakpoeder, gedroogde dadels, abrikozen, krenten, hazelnoten, amandelen, walnoten, zout, sesam, zonnebloempitten.

Speltreep

Aleen met Sinterklaas

Speculaas

Het deeg voor de speculaasbrokken wordt minstens een week van te voren al gedraaid. Op een bedje van amandelschaafsel word thet speculaasdeeg vervolgens op de plaat gelegd, gestreken met ei, en afgemaakt met amandelen. De speculaasbrokken worden heel lang in de lauwe oven gebakken en mogen daarna nog lang de koektrommel in zodat de smaak nog verder kan rijpen! De speculaasbrokken liggen rond de sinterklaasperiode op de toonbank.

Ingrediënten: roomboter, tarwebloem, rietsuiker, bakpoeder, en natuurlijk heel veel speculaaskruiden, zout, ei, amandelen.

Speculaas

Spelt Speculaas

Dit deeg wordt al een week van te voren gedraaid en bevat alleen maar veganistische ingrediënten. De kruiden krijgen een week de tijd om goed te kunnen trekken. Dan mag het deeg eindelijk op de plaat op een bed van amandelschaafsel en gaat het goed lang de oven in. De bakker bakt de speltspeculaas niet te heet zodat de smaak van de maisstroop nog goed te proeven is. Wat veel mensen niet weten is dat speculaas zeker twee maanden lekker blijft (en zelfs lekkerder wordt) in de koektrommel.

Ingrediënten: Maisstroop, speltbloem, speculaaskruiden met extra anijs, koolzuur, palmvet, zout, geschaafde amandelen.

Spelt Speculaas

Gevuld Speculaas

Rond Sinterklaas ligt er weer gevulde speculaas in de winkel. De gevulde speculaas, wordt gemaakt van een zacht speculaasdeeg bestaand uit roomboter, tarwebloem en rietsuiker hier wordt een kruidenmengsel aan toegevoegd dat zacht is van smaak. Tussen de lagen speculaasdeeg komt een flinke laag vers gedraaide amandelspijs, daarna wordt het geheel afgestreken met ei en belegd met amandelen.

Ingrediënten: Roomboter, tarwebloem, bakpoeder, rietsuiker, speculaaskruiden, amandelen, ei.

Gevuld Speculaas