BAKKER AREND - DE BAKKERIJ

De bakkerij is tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de week erna op aangepaste tijden geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 14.00 uur. Op de zaterdagen zijn wij van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Op zijn zeventiende bouwde Arend een houtoven in de tuin bij zijn ouders in Zetten. Zo’n tien jaar later bouwt hij er weer een in Amsterdam, waar hij 8 jaar brood bakt in deze oven. Ook werkt hij  bij een aantal bakkers om ervaring op te doen met verschillende broodsoorten met gist en zuurdesem. 

Vanaf  2002 wordt er op dezelfde manier gebakken in Nijmegen, met als enig verschil dat er niet meer op hout maar op gas gestookt wordt.
Bakker Arend bakt al zijn brood nog op traditionele, ambachtelijk wijze. Elke nacht kunt u onze broodbakkers bezig zien in de bakkerij, u heeft dus iedere dag een [h]eerlijk vers brood. Het meel komt van groothandel Beko en Do-IT
Het molenbrood wordt gebakken met een speciaal mengsel van de Witte Molen uit Nijmegen. Daar betrekken we ook de zaden en vlokken van. De noten en rozijnen komen van Horizon in IJsselstein. Ook andere ingredienten komen uit de buurt. De feta en karnemelk voor de Tiropsomo [grieks fetabrood] en de kaas voor o.a.de pizza’s en kaasvlinders komen van  Zuivelboerderij Groenhouten uit Leuth en de eieren van  biologische tuinderij Rafelder uit Etten, bij Doetinchem.
Voor de koek en cakes worden zoveel mogelijk de ingredienten ingekocht bij voedingsgroothandel de Nieuwe Band.

Het team van Bakker Arend bestaat uit;

  • Arend    broodbakker en algemene leiding  bakkerij
  • Jan       broodbakker
  • Rob      brood en banketbakker
  • Thea    winkel
  • Rick     winkel
  • Henk     winkel en bierbrouwer
  • Inge     winkel
  • Luca      broodbakker